Kaikki alkoi rannalla toisella puolen maapalloa, kaukana kotoa, kaukana Rovaniemeltä. Kaksi kaverusta, Tuulia ja Antti, ajautuivat syvään keskusteluun tulevaisuudesta ja sen suunnitelmista. Ajatus hostellista ja kahvilasta nousi kummallakin pintaan heti.


Kunnioitus ja rakkaus kotimaata, kotikaupunkia ja ympäröivää luontoa kohtaan oli vain kasvanut maailmaa kiertäessä ja kumpikin oli aina haaveillut omasta yrityksestä. Ja näin oli idea omasta hostellista alkanut itää. Hetken päähänpistosta erikoisessa paikassa, mutta eivätkö monet hyvät ideat saa alkunsa näin?

Muutama vuosi kului matkustellen, töissä ja opintojen parissa. Eräänä iltana Rovaniemellä kaverukset tapasivat taas ja nostivat kauan kyteneen idean esiin uudestaan. Tuulia oli leikitellyt jo pitkään ajatuksella omasta hostellista ja Antti vuorostaan kahvilasta. Tällä kertaa olosuhteet ja ajoitus olivat suotuisat. Antti ja Tuulia, yrittäjähenkisiä kun olivat, päättivät tarttua toimeen ja katsoa mihin heidän yhteinen unelmansa johtaisi. He löysivät rakennuksen, joka oli alun perin rakennettu pankiksi, ja muuttivat sen kotoisaksi ja moderniksi hostelliksi ja kahvilaksi, unohtamatta kuitenkaan rakennuksen historiaa.

Antti ja Tuulia suunnittelivat hostellin niin, että se vastaa paikkana ja tunnelmaltaan
heidän arvojaan ja näkemyksiään. Aitous, kodinomaisuus ja vastuullisuus ovat avaintekijöitä. He halusivat paikan olevan helposti lähestyttävä ja sellainen, että sinne tuntevat olonsa tervetulleiksi niin matkailijat kuin paikallisetkin.


Muutama vuosi myöhemmin unelmasta tuli totta, kun Hostel Café Koti otti vastaan ensimmäiset vieraansa Rovaniemen keskustassa joulukuussa vuonna 2016. Siitä lähtien entinen pankkirakennus on palvellut suosittuna lounas -ja kahvittelupaikkana, erilaisten tapahtumien miljöönä, opiskelijoiden kohtaamispaikkana ja kotina niin muualta tuleville kuin paikallisillekin.